Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.10.2010. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Владика Антоній привітав парафіян із 20- річним ювілеєм храма

Двадцять років тому у селі Радісне Красилівського району Хмельницької єпархії було осв’ячено новозбудований храм на честь Покрови Божої Матері. З освя’ченням цього храму була запалена ще одна духовна лампада на небосхилі єпархії.
8 жовтня в день вшанування прп. Сергія Радоніжського мешканці цього села відзначили 20-ти річний Ювілей свого храму на честь Покрови Божої Матері. Розділити радість настоятеля храму та віруючих села на свято прибули численна кількість духовенства та прочан із сусідніх сіл Красилівського району. Також прибув на свято Митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, якого радісно зустрічали діти, духовенство району, прихожани храму та гості.
В цей день в храмі була звершена святкова Божественна Літургія та молебень з Хресним Ходом навколо храму.
По завершенні Богослужіння до присутніх звернувся митрополит Антоній з архіпастирським словом. У своїй промові владика Антоній відзначив велику роль храму для спасіння православного християнина та призвав усіх присутніх наслідувати прп. Сергія, пам’ять якого звершує сьогодні Свята Церква. Владика зазначив, що « Прп. Сергій, уходячи у вічність навчав: «Внимайте себе, братие. Прежде имейте страх Божий, чистоту душевную и любовь нелицемерную…» і тоді ми, пам’ятаючи і дотримуючись цих слів, наслідуємо життя вічне та Царство Небесне».
На завершення митрополит Антоній привітав настоятеля та прихожан з ювілеєм храму та передав у дар храму Ікону Божої Матері.