Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

04.10.2010. ВІННИЦЯ. Храм Воскресіння Господнього відзначив своє 100-ліття

28 вересня у Свято-Воскресенському храмі відбулася урочиста Божественна Літургія, присвячена святкуванню 100-річчя храму. Богослужіння очолив митрополит Хмельницький і Староконстянтинівський Антоній. Йому співслужили архієпископ Тульчинський і Брацлавський Іонафан, архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон та єпископ Уманський і Звенігородський Пантелеімон. У служінні взяли участь настоятелі храмів міста, благочинні та представники духовенства з інших єпархій.
Почесними гостями на святі були представники керівництва області, делегація міськради на чолі з її головою В.Гройсманом та колишній губернатор Вінниччини О.Домбровський. Ще одним почесним гостем був командувач Військово-повітряних сил України С.Оніщенко, який вітав настоятеля храму протоієрея Василія Рішко від імені офіцерів штабу ВПС, якими духовно опікується батюшка.
Отця Василія, а також інших священиків Воскресенського храму: протоієрея Сергія Вдодовича та протоієрея Адріана Рішко вітали керівники влади, котрі зробили свої подарунки для храму.
Зокрема О. Домбровський подарував великий кондиціонер, а голова міськради повідомив, що зараз обласною та міською владою готуються документи щодо повернення у власність громаді храму його приміщення.
Багато привітань прозвучало цього святкового дня на адресу духовенства та парафіян Воскресенського храму, та найтеплішими для них, звичайно, були вітання архієпископа Симеона. Владика подякував священикам на чолі з о. Василієм за вірну службу Богові і людям, а парафіянам та меценатам – за труди по прикрашанню храму, на якому до ювілею були замінені два куполи та майже завершена заміна даху. Окрім того біля храму ведеться будівництво каплиці, де згодом будуть звершуватися Таїнства і обряди.

З нагоди ювілею архієпископ Симеон вручив меценатам та активним парафіянам Свято-Воскресенського храму грамоти та церковні нагороди. Після завершення богослужіння біля храму-ювіляра відбулася святкова трапеза, у якій взяли участь майже півтисячі парафіян.

Прес-служба Вінницької єпархії