Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.10.2010. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. У єпархії відбувся фестиваль патріотичної пісні

25 вересня відбувся 14–й Фестиваль духовної та патріотичної пісні хорових колективів єпархії присвячений 65–й річниці Великої Перемоги.
Пройшов Фестиваль на березі мальовничого озера Пісочне у чудовому санаторії «Лісова пісня», де кожного року оздоровлюються люди з різних куточків України. Сюди приїжджають на лікування навіть з–за кордону. Шацький район славиться чудовими озерами, лісами і мальовничою красою Полісся. Неодноразово він оспіваний у віршах і поемах наших поетів.
Кожна пора року прекрасна по своєму, навіть осінньою порою на березі озера приємно милуватися тихою гладдю води, прислухаючись, як тихо падає листя з дерев на стежинки. Саме таким побачили наш край учасники Фестивалю і гості, які прибули послухати піснеспіви духовні, патріотичні і воєнної тематики.
Фестиваль був приурочений 65–й річниці Великої Перемоги, щоб і майбутнє покоління не забувало про ті великі подвиги наших дідів, прадідів, які поклали життя за ближніх своїх.
Як і кожна добра справа – Фестиваль розпочався молитвою. У селищі Шацьк о 7.00 була відслужена Божественна літургія, яку очолив єпископ Володимир–Волинський і Ковельський Никодим. Йому співслужив єпископ Шепетівський і Славутський Володимир, також священики Шацького благочиння.
Фестиваль розпочався в актовому залі санаторію «Лісова Пісня». Перед початком була відслужена заупокійна Літія за загиблими воїнам Великої Вітчизняної війни. Потім владика Никодим звернувся до присутніх з словами привітання і благословення на відкриття Фестивалю. Почесним правом відкрити Фестиваль було надано хору священиків єпархії, під керівництвом протоієрея Володимира Мацура. За доброю традицією, хористи санаторію «Лісова Пісня», як господарі свята, привітали владику Никодима, вручили йому коровай і виконали три твори.
На Фестиваль були запрошені почесні гості: Володимир Степанович Найда – голова Шацької державної адміністрації; Ольга Петрівна Сахарук – голова Шацької районної ради; Віктор Наумович Карпук – директор санаторію «Лісова пісня» і Костянтин Чесноков – голова районної ради ветеранів. Серед членів журі були також: Ірина Федорівна Федорова – регент архієрейського хорі і викладач диригування Володимир–Волинського регентського училища, Тетяна Олександрівна Пасієвич – викладач Педагогічного училища м. Володимир–Волинського, Ольга Володимирівна Цюпяшук – директор музичної школи селища Шацьк.
У конкурсній програмі брало участь двадцять два колективи. Кожен хор отримав диплом учасника і в подарунок ікону «Всіх святих землі Волинської». Серед особливо відзначених журі – дитячі колективи. Вони на високому рівні виконували конкурсні твори. У Фестивалі брали участь також молодіжні та дорослі церковні хори.
На завершення свята виступив хор храму Різдва Богородиці, що у Шацьку, під керівництвом регента Оксани Демедюк. Колектив вразив журі високим професійним рівнем виконання творів.
Після конкурсної програми, єпископ Никодим звернувся зі словами подяки всім учасникам, гостям і тим, хто трудився в організації Фестивалю, а також ветеранам, які прибули на свято, щоб ще раз прославити Бога за перемогу над фашистськими загарбниками.
Ієрей Олександр Кликоцюк