Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.09.2010. ГОРЛІВКА. Предстоятель УПЦ освятив розпис у Свято-Успенському храмі Міста Костянтинівки

25 вересня, під час свого архіпастирського візиту до Горлівської та Донецької єпархій, Блаженніший Митрополит Володимир відвідав Свято-Успенський храм Костянтинівки, де освятив розпис.
Після освячення нового розпису Свято-Успенського храму, від імені багато чисельного зібрання до Первосвятителя звернувся керуючий Горлівською єпархією єпископ Горлівський і Слов’янський Митрофан.
«Вашими святими руками освячений розпис цього храму. Тепер кожний, хто молитиметься у ньому, буде звертатися до цих зображень як до святих ікон, і в серці кожної людини буде лишатися частичка Божої благодаті. Від усіх нас прийміть найдобріші слова вдячності за сьогоднішній день і за труди, котрі Ви понесли для того, щоб доставити таку радість усім нам», — сказав Преосвященніший владика.
Після цього Митрополит Володимир звернувся до присутніх із словами настанови, в яких торкнувся найважливіших питань християнського життя.
«Я радий вітати вас тут, в цьому чудовому храмі, християнським вітанням: «Мир вам»! Мир – це дуже важливо. Миру досягають тисячоліттями, століттями, але ще важче мир встановити у своєму серці. Важче, аніж в суспільстві, у якому ми живемо. Це потребує зусиль, порядності, правди, це потребує віри в Бога, надії та любові до Нього. Але мир необхідний. Без нього немає нічого — ні талантів, ні натхнення, ні успіху, тому що мир Христов — це те, що дається нам від Бога, щоб ми влаштували своє життя як справжні християни, і молились, і трудились, і були счастливі і умиротворенні. Нехай цей мир царює у ваших душах і ваших серцях»!
За заслуги перед Українською Православною Церквою у справі будівництва та оздоблення храму його почесного ктитора – віце-прем’єр-міністра України Бориса Колеснікова — Блаженніший Митрополит Володимир нагородив орденом Святого рівноапостольного князя Володимира.
Констянтинівці чекали на зведення свого храму 10 років: перший камінь церкви був закладений наприкінці 90-х років минулого століття. Проте зібраних коштів не вистачало і будівельні роботи були призупинені. В 2005 році компанія «Конті» та Борис Колесніков надали допомогу у будівництві. Новий храм у Костянтинівці було зведено усього за півтора рода та протягом ще двох років було розписано. До речі робота по розпису храму у візантійському стилі була виконана відомим краматорським іконописцем Віктором Павловим і його колективом майстрів.
Сайт Донецької єпархії