Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.09.2010. ПОЛТАВА. Архієпископ Филип взяв участь у 67 річниця визволення міста

23 вересня цього року, Полтава святкує 67 річницю з дня визволення її від фашистських загарбників. В цей день з благословення архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа в Свято-Макарівському кафедральному соборі та храмах Полтави були відправлені Божественні Літургії.
По завершені Літургії в кафедральному Соборі духовенством був відправлений подячний молебень з молитвою про дарування миру и благословення мешканцям Полтави, а після молебню, була проголошена Вічна пам’ять загиблим воїнам, які віддали своє життя за мир і спокій в нашому місті. Цього ж дня архієпископ Филип, разом з віце-спікером Верховної Ради України Миколою Томенком, губернатором області Олександром Удовиченком, головою обласної Ради Володимиром Марченком, міським головою Андрієм Матковським та іншими представниками міської та обласної влади взяв участь в урочистому покладанні квітів до меморіалу Солдатської Слави. Після покладання квітів та хвилини мовчання посадовці звернулися з привітаннями до ветеранів війни.
По завершенні мітингу і покладання квітів до пам’ятнику Солдатської Слави, вперше по вулиці Фрунзе пройшла урочиста хода мешканців міста.