Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.09.2010. КИЇВ.Мощі святого князя Володимира перебувають у Канаді

10 вересня, за благословенням Предстоятеля УПЦ, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира до Канади було відвезена частка мощей святого рівноапостольного князя Володимира Великого, Хрестителя Русі.
Українська діаспора у Канаді вельми чисельна, і ці люди докладають значні зусилля, аби не втратити зв’язку зі своєю Батьківщиною, як в культурній, так і в духовній сферах. З огляду на це, архієпископ Оттавський і Канадський Серафим ще рік тому звернувся до Блаженнішого Митрополита Володимира з проханням щодо можливості привезення мощей святого князя Володимира, на що Предстоятель дав свою згоду.
У серпні поточного року відділ зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви отримав доручення Предстоятеля на підготовку відвозу святині до Канади. Мощі святого рівноапостольного князя Володимира перебуватимуть в Канаді до кінця року – час, необхідний для того, аби всі бажаючі могли вклонитися святому просвітителю Русі. Планується відвідання низки міст, у яких кількість православних вірян особливо велика.