Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.09.2010. БІЛА ЦЕРКВА. Відійшов до Господа протоієрей Іван Селецький

17 вересня у мирі відійшов до Господа один із старіших священиків єпархії настоятель храму святителя Миколая села Медвин, Богуславського благочиння.
Чин погребіння священика відбудеться 19 вересня, у неділю, після Божественної літургії у Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста Богуслав.
Божественну літургію та чин погребіння очолив архієпископ Митрофан Білоцерківський і Богуславський.
Протоієрей Іоанн Селецький народився 17 січня 1923 року в селі Куликовка, Черкаської області, в селянській сім’ї. З юних років разом із батьками, які співали в церковному хорі (батько був регентом) відвідував Божий храм. В 5-річному віці майбутній священик уже співав дитячим дискантом, канонаршив, таким способом отримуючи духовне виховання і освіту.
У 1932 році пішов у загальноосвітню школу I-II ст. рідного села. Повну середню освіту отримав у Михайлівській ЗОШ, яку закінчив у 1939 році.
У період німецької окупації з 1941 по 1943 роки виконував обов’язки псаломщика при церкві Різдва Богородиці подвор’ї Свято-Онуфрієвського монастиря м. Черкаси.
У травні 1943 року німцями був забраний у полон, звільнений лише у вересні 1945 року.
Після повернення додому одружився.
З 1945 по 1948 р. виконував обов’язки псаломщика в села Красна Слобода, Черкаської області, потім у селі Медведовка з 1948 по 1950 р.
19 листопада 1950 р. Преосвященним Євстратієм, єпископом Кіровоградським і Миколаївським рукоположений у священний сан диякона.
25 лютого 1951 р. Преосвященним Євстратієм висвячений у сан пресвітера і назначений настоятелем храму святого апостола Іоанна Богослова села Головковка, Чигиринського району, Черкаської області.
В червні 1959 р. Митрополитом Київським Іоанном назначений настоятелем Спасо-Преображенського храму села Ольшаниця, Рокитнянського району, Київської області.
В червні 1960 р. цим же митрополитом назначений настоятелем Свято-Троїцького храму міста Богуслав.
З 1964 р. по благословенню Митрополита Іоасафа ніс послух настоятеля Свято-Миколаївського храму села Медвин, Богуславського району.