Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.09.2010. ЄРУСАЛИМ. Завершилось перебування Предстоятеля Української Православної Церкви на Святій Землі

12 вересня Блаженніший Митрополит Володимир разом із  паломницькою групою з України відвідав Святу Землю.6 вересня Предстоятель Української Православної Церкви прибув до Єрусалима. Архіпастиря супроводжвала  делегація, сформована Паломницьким центром Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ.
7 вересня Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну літургію на Святій горі Фавор — на місці Преображення Господнього. Йому співслужили архієпископи: Конотопський і Глухівський Лука, Мукачівський і Ужгородський Феодор, єпископи: Володимир-Волинський і Ковельський Никодим, Макаровський Іларій, а також Переяслав-Хмельницький Олександр (секретар Предстоятеля УПЦ).
З благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Володимира, 8 вересня офіційна делегація Української Православної Церкви, що супроводжує Архіпастиря на Святій Землі, відвідала міста Хеврон і Віфлеєм, а 10 вересня - місто Віфанію, Єрихон, а також інші міста, пов’язані з земним життям Спасителя.
У ніч із 10 на 11 вересня Предстоятель Української Православної Церкви звершив Божественну літургію в Храмі Гроба Господнього в Єрусалимі. Його Блаженству співслужили: представник Єрусалимського Патріарха митрополит Феодосій, архієпископи Глухівський і Конотопський Лука, Мукачевський і Ужгородський Феодор, єпископи Володимир-Волинський і Ковельський Нікодим, Переявлав-Хмельницький Олександр (секретар Предстоятеля УПЦ), Шепетівський і Славутський Володимир, Макаровський Іларій, а також духовенство Єрусалимського Патріархату та Української Православної Церкви.
На день Усікновення глави святого Пророка і Предтечі Іоанна за Божественною літургією молилося близько 600 паломників із України.
За богослужіннями, які Предстоятель звершував під час своєї подорожі, Блаженніший Владика молився за український народ, керівників держави, а також прочитав поминальні записочки, що прийшли на електронну адресу офіційного сайту Української Православної Церкви.
12 вересня Архіпастир повернувся до столиці України.
Нагадаємо, що ця поїздка була організована Паломницьким центром при Відділі зовнішніх церковних зв’язків УПЦ до 75-річчя Блаженнішого Митрополита Володимира.