Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.09.2010. ЄРУСАЛИМ. Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну Літургію у храмі Преображення Господнього

7 вересня Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну літургію на Святій горі Фавор — на місці Преображення Господнього. Йому співслужили архієпископи: Конотопський і Глухівський Лука, Мукачівський і Ужгородський Феодор, єпископи: Володимир-Волинський і Ковельський Никодим, Макаровський Іларій, а також Переяслав-Хмельницький Олександр (секретар Предстоятеля УПЦ).
Предстоятель молився за український народ, керівників держави, а також прочитав поминальні записочки, що прийшли на електронну адресу офіційного сайту Української Православної Церкви.
Нагадаємо, що паломницька група на чолі з Блаженнішим Владикою прибула в аеропорт Бен-Гуріон (Тель-Авів) 6 вересня, а сама поїздка триватиме до 12 вересня.
Згідно з програмою, Предстоятель Української Православної Церкви відправить Божественну літургію на Гробі Господньому в Храмі Воскресіння Христового. Також паломницька група звершить омовіння у водах Святої річки Йордан. Далі священнослужителі та віруючі з України відвідають: Руську Духовну Місію в Єрусалимі, місто Капернаум, храм Марії Магдаліни, Свято гору Сіон, храм Різдва Христового у Віфліємі, монастир преподобного Феодосія Великого, Лавру преподобного Сави Освященного, подвор’я Руської Духовної Місії в Хевроні (побувають біля Дуба Маврійського), подвор’є в Єрихоні, монастир преподобного Герасима Йорданського, гробницю святого праведного Лазаря Чотириденного, Єлеонську гору (місце Вознесіння Господнього), Гефсиманський сад, храм святого первомученика архідиякона Стефана, а також Олександрівське потвор’є в Єрусалимі.
Дану паломницьку поїздку організував Паломницький центр Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви. Традиційно подібні заходи на чолі з Блаженнішим Митрополитом Володимиром організовуються декілька разів на рік.