Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.09.2010. БІЛА ЦЕРКВА. У селі Сухолісах освячено нову школу

31 серпня, напередодні державного свята Дня Знань у селі Сухоліси, Білоцерківського р-ну відбулися святкові заходи з нагоди відкриття нової загальноосвітньої школи, що будувалася протягом 19 років.
Перед початком офіційної частини свята було здійснено освячення нової школи, яке провів настоятель місцевого Спасо-Преображенського храму ієрей Миколай Кубрак.
З нагоди свята на урочистості, з благословення архієпископа Білоцерківського і Богуславського Митрофана, прибув секретар єпархії архімандрит Никодим (Барановський).
У святкових заходах взяли участь міністр освіти і науки України Табачник Д.В., голова Київської облдержадміністрації Присяжнюк А.Й., депутат Верховної Ради України Бондик В.А., голова Білоцерківської райдержадміністрації Немна А.Я. та інші високопосадовці, а також педагоги, діти школи та жителі села.
У вітальному слові архімандрит Никодим від імені архієпископа Митрофана поздоровив усіх з визначною подією. Священик побажав, щоб цей загальноосвітній заклад разом із церквою став тим осередком, який би виховав у дітях такі чесноти як любов і повагу один до одного, навчив справжній вірі в Бога заради щастя та процвітання нашої Батьківщини.
Після закінчення офіційної частини гості пройшли екскурсією новими класами школи.
Цього ж дня архімандрит Никодим відвідав сільський Спасо-Преображенський храм. Він оглянув територію та інтер’єр церкви.