Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.08.2010. ЛУЦЬК. Представники Волинського відділення Українського товариства сліпих звершили паломництво до Свято-Успенської Почаївської Лаври

З благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта 23-24 серпня представники Волинського відділення УТОС звершили паломництво до Свято-Успенської Почаївської Лаври. Окрім паломників з Луцька в прощі взяли участь незрячі з Ковеля, Каменя-Каширського та Нововолинська, усього 175 осіб.
Молебень перед паломництвом на єпархіальному подвір’ї звершив керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт.
Архіпастир побажав священикам та паломникам з духовною радістю звершити поїздку і в доброму здоров’ї повернутися до своїх домівок.
Паломників гостинно зустріла братія монастиря. З благословення намісника Лаври архієпископа Почаївського Володимира майже усі волиняни посповідалися в монастирських духівників. На ніч волиняни розмістилися у Свято-Троїцькому соборі, де під час нічної молитви священики єпархії прочитали для незрячих правило до Святого Причастя.
Після цього сповнені враженнями і вдячні паломники повернулись до Луцька, і подякували Господу за можливість приторкнутись до великої Православної святині.