Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.08.2010. ВІННИЦЯ. В День Незалежності архієпископ Симеон молився за Україну, її народ і владу

24 серпня, на День Незалежності України у Спасо-Преображенському кафедральному соборі відбувся молебень, який за уставом Церкви служиться під час державних свят. Молебень звершив архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон. У богослужінні також взяли участь священики усіх вінницьких храмів.
Окрім парафіян у соборі були присутні керівники області та міста на чолі з головою Вінницької міської ради В.Б.Гройсманом. Голова обласної адміністрації та голова обласної ради цього дня були у Києві, де відбувалися головні урочистості.
Після молебню архієпископ Симеон привітав усіх зі святом та побажав народу України, жителям Вінниччини і кожному з присутніх особисто здоров’я, радості, духовного багатства та матеріальних статків. Владика звернув увагу представників влади на необхідність гармонійного розвитку суспільства, у якому повинна приділятися увага не лише фізичним та матеріальним проблемам, а й проблемам духовності і, зокрема, проблемі виховання молодого покоління. Архієрей подякував керівництву міста та області за все, що вже було зроблено у цьому напрямку іпобажав Божої допомоги, сил і мудрості у подальших трудах на благо людей.
Голова міської ради В.Б.Гройсман також привітав присутніх зі святом і від імені голови облдержадміністрації та голови обласної ради передав усім найкращі побажання.
Прес-служба Вінницької єпархії