Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.08.2010. ЛУЦЬК. Ректор Волинської Духовної семінарії взяв участь в урочистій академії з нагоди 925-річчя міста

У Палаці культури відбулася урочиста академія з нагоди 925-річчя міста. У ній взяли участь Луцький міський голова Богдан Шиба, міські голови попередніх каденцій — Костянтин Литвиненко, Петро Афанасьєв та Анатолій Поха, Почесні громадяни Луцька, Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Томаш Янік, Генеральний консул України в Бресті Іван Баранчик, представники зарубіжних офіційних делегації з міст партнерів Луцька та українських міст, лучани. На запрошення організаторів свята та з благословення керуючого Волинською єпархією митрополит Луцького і Волинського Нифонта участь у святкуваннях взяв ректор Волинської Духовної семінарії протоієрей Сергій Ющик.
На початку академії директор департаменту культури і збереження історичної спадщини Сергій Годлевський зробив короткий екскурс в історію Луцька, починаючи з моменту заснування і до сьогодення.
У своїй промові отець Сергій передав вітання та найкращі побажання зі святом владики Ніфонта, котрий в цей час звершував Божественну Літургію у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька, і відзначив, що сьогодні в храмах міста відбуваються урочисті подячні молебні з нагоди 925-ої річниці Луцька та за його мешканців. Луцький міський голова Богдан Шиба подякував за вітання та передав владиці подарунки.
Вітання з нагоди Дня міста адресували міському голові також заступник голови Волинської ОДА, керівник апарату обласної державної адміністрації Станіслав Ющик та голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк. Потому з вітальним словом виступили Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Томаш Янік, Генеральний консул України в Бресті Іван Баранчик, представники офіційних делегацій з Бреста (Білорусь), Тракаю (Литва), Жешува, Торуня, Ольштина, Замостя, Хелма (Польща), Горі(Грузія) а також з Рівного, Ковеля, Володимир-Волинська, Нововолинська. Гості теплими словами та подарунками вітали усіх лучан в особі міського голови Богдана Шиби, бажаючи подальшого процвітання та розвитку міста, щоб тисячоліття Луцьк зустрів таким же гарним, охайним і доброзичливим.