Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.08.2010. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Митрополит Антоній привітав начальника департаменту з питань покарань з днем народження

18 серпня митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній привітав начальника управління Державного департаменту з питань виконання покарань України у Хмельницькій області генерал-майора внутрішньої служби Тимофія Володимировича Якимчука з Днем Народження.
У вітальних словах митрополита Антонія до іменинника було зокрема зазначено: «Вельмишановний Тимофіє Володимировичу! Сердечно вітаю Вас з Днем народження! Мені надзвичайно приємно у цей святковий день зазначити, що саме завдяки Вам карно-виконавча система Хмельниччини була докорінно зміненою, зокрема, шляхом активної співпраці з Православною Церквою. Так, в усіх виправних колоніях були побудовані і діють Православні храми, де особи, що вчинили злочини, мають можливість молитися, приносячи каяття у скоєних гріхах.
Окрім того, успішно ведеться робота, завдяки якій мешканці виправних колоній мають змогу отримати середню освіту, оволодіти професією й реалізувати себе у трудовій діяльності. Ті, хто має потяг до прекрасного, у місцях позбавлення волі без перешкод займаються творчістю, результатом якої є щорічні чудові виставки майстрів декоративно-прикладного мистецтва, що проводяться як у Києві, так і у нас в обласному центрі. Усе це сприяє поверненню суспільству повноцінних громадян, які, хоч і скоїли злочини, але, переоцінивши життя, знову здатні працювати, створювати сім’ї, народжувати і виховувати дітей, приносячи користь суспільству та Українській Державі.
Звісно, усіх Ваших заслуг неможливо перерахувати у цьому скромному вітанні, але навіть якщо не всі вони відомі людям, будьте упевнені – про все знає Бог, Який завжди віддячує сторицею усім, хто творить добро!
Запевняючи Вас у моїх постійних молитвах, закликаю Боже благословення на Вас та Вашу велику родину!
Щиросердечно бажаю Вам доброго здоров’я, миру, злагоди та усього найкращого!
Нехай Всемилостивий Господь благословляє усі Ваші добрі справи та починання!»
Диакон Виталий Козинчук