Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.08.2010. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Митрополит Антоній звершив молебень на честь відкриття виставки декоративно-прикладного мистецтва

Державний департамент України з питань виконання покарань області бачить своє призначення не тільки в організації передбаченого кримінальним законодавством відбування покарання за скоєний злочин, а лей у моральному вихованні, духовному відродженні громадян, які порушили закон і тимчасово ізольовані від суспільства.
Що року до Дня Незалежності України Державний департамент України з питань виконання покарання у Хмельницькій області проводить виставку художніх робіт декоративно-прикладного мистецтва засуджених у виправних установах Хмельницької області.
Так і цього року, у понеділок 16 серпня, у бібліотеці для дітей та юнацтва м. Хмельницького відбулося відкриття традиційної виставки робіт художньо – прикладної творчості осіб, засуджених до позбавлення волі.
У відкритті виставки прийняли участь Високопреосвященніший Антоній, Митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський з духовенством кафедрального собору, начальник управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Хмельницькій області генерал-майор внутрішньої служби Тимофій Володимирович Якимчук, заступники начальників та працівники виправних колоній області та слідчого ізолятора міста, президент асоціації сприяння вирішенню проблем наркоманії та СНІДу «Вікторія» — Л.У.Висоцька, представники управлінь та відомств області та міста, родичі ув’язнених, жителі міста, представники ЗМІ.
Відкриття виставки розпочалось з молебну перед початком доброї справи який звершив Митрополит Антоній. По завершенні молебну архіпастир привітав усіх присутніх із відкриттям виставки, зазначивши що, присутність деяких експонатів свідчить про те, що така творчість мотивована релігійним натхненням і бажанням доторкнутися до святості. Багато подібних іконографічних робіт прикрашають Церкви, які побудовані у кожній колонії нашої області Роботи цієї виставки є результатом дотику променем віри душі виконавця роботи. Кожна людина, яка представила свою роботу на виставку, заздалегідь готувалася, обмірковувала всі тонкощі виготовлення свого твору… Проведення подібних виставок є важливим елементом у вихованні засуджених, бо сприяє їх роботі над собою шляхом залучення до творчості, яка відіграє немаловажну роль у формуванні особистості. Оглядаючи роботи, і відчуваючи настрій їх авторів, віримо, що дехто, творячи красу, став на шлях виправлення.
«Метою проведення подібних заходів є пропаганда духовних традицій українського народу та гуманістичних цінностей християнської культури, сприяння формуванню у засуджених здорового способу життя та моральності, право слухняної поведінки і корисної зайнятості у вільний час» — зазначив начальник управління Держдепартаменту з питань виконання покарань.