Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.08.2010. БІЛА ЦЕРКВА. У єпархії вшановано пам’ять місцевої ікони Богородиці

11 серпня святкується явлення місцевошанованої «Рудосільскої» ікони Божої Матері. Святкову Божественну літургію в Свято-Троїцькому храмі с. Руде Село Володарського благочиння де знаходиться чудотворний образ Богородиці, з благословення Митрофана архієпископа Білоцерківського і Богуславського очолив секретар Білоцерківської єпархії архімандрит Никодим (Барановський). Отцю Никодиму співслужили: архімандрит Даміан (Давидов) – намісник Свято-Введенського чоловічого монастиря м. Києва, благочинні Володарського і Тетіївського округу та духовенство єпархії.
Після читання Євангелія протоієрей Михаїл Данько оголосив проповідь в якій розповів про шанування Божої Матері та про Її Материнську любов до людського роду, яку Вона являє в чудотворних іконах.
По закінченню літургії віряни разом із духовенством хресною ходою пройшли до місця явлення ікони Божої Матері «Рудосільска», де був відслужений молебень до Пресвятої Богородиці.
В словах привітання отець Никодим привітав всіх присутніх зі святом та подякував духовенству і мирянам, що всі разом прийшли і спільною молитвою прославили Заступницю роду християнського Царицю Небесну.