Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.08.2010. ЛУЦЬК. Священники взяли участь у святкуваннях з нагоди професійного свята аеромобільних військ Збройних сил України

2 липня, в день пам’яті пророка Божого Іллі аеромобільні війська Збройних сил України відзначали професійне свято. Другого серпня далекого 1930 року, на військових навчаннях у Московському окрузі вперше було використано парашут. Про блакитний берет та смугасту тільняшку мріяв кожен радянський хлопчик. Український десант нині теж у пошані.
За благословенням керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта та на запрошення організаторів заходів святкування напередодні свята у неділю, 1 серпня, голова єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними силами протоієрей Олександр Мазурак звершив на Луцькому міському меморіалі панахиду по спочилих військових десантників. Також священик привітав зі святом десантників тих, хто молився на меморіалі. В день свята панахиду на меморіалі звершив Ректор Волинської Духовної семінарії протоієрей Сергій Ющик.
Елітні війська самі себе величають не інакше, як гарматне м’ясо. Їхні життя першими кладуть на жертовний вівтар війни. Хоча українських десантників у світі цінують. Як миротворці, вони бажані гості у будь-яких гарячих точках.
Тут не обов’язково знати імена — своїм тебе визнають завдяки характерній формі. Свято аеромобільних військ України тут і досі називають на радянський манер — день ВДВ.