Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.07.2010. ХМЕЛЬНИЦКИЙ. Клірик єпархі взяв участь в урочистостях присвячених Декларації державного суверенітету України

У приміщенні міської Дитячої школи мистецтв відбулися урочисті збори та святковий концерт, приурочені 20-й річниці Декларації про державний суверенітет України.
16 липня 1990 року Верховна Рада України ухвалила Декларацію про державний суверенітет України. Відтоді в літописі нашої держави розпочалася нова сторінка, новий відлік часу – епоха утвердження України як самостійної та незалежної держави.
Присутніх на урочистостях та всіх подолян зі святом привітали міський голова Сергій Мельник, заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Галищук, заступник голови обласної ради Валентин Грищук, голова Федерації профспілок області, депутат міської ради І скликання Геннадій Харківський. Від митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія, клірик Хмельницької єпархії Ігумен Даниїл Тарнавський.
Хмельничанам побажали міцного здоров’я, благополуччя, життєвого оптимізму, успіхів і наснаги в усіх справах та віри у гідне майбуття нашої держави.
Від учасників урочистого засідання та громадськості міста до пам’ятників Богдану Хмельницькому, Тарасу Шевченку, Івану Франку та В’ячеславу Чорноволу були покладені корзини квітів.