Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.07.2010. КИЇВ. 14 липня в художній галереї «Неф» історико-культурного заповідника відбудеться презентація персональної виставки відомого художника

14 липня о 16-00 у художній галереї «Неф» Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника відбудеться презентація персональної виставки «УЯВЛЯВІУМ» художника Олега Дергачова.
Олег народився в 1961 pоці, в Ростові-на-Дону.
У 1984 закінчив Український поліфафічний інститут ім. І.Федорова (нині — Українська академія друкарства) у Львові. За фахом — дизайнер книг, ілюстратор і карикатурист. З 2005 року живе в Канаді, де займається викладанням карикатури і малюнка, проводить виставки у своїй студії-галереї «СТУДІЯ ДО», виконує замовлення для найбільшою цирку світу Цирку Дю Солей в Квебеку.
Художник багато подорожує і виставляє свої роботи в США, Канаді, Бельгії, Україні. Киянам він знайомий як автор пам’ятного бронзового знака «’Ніс Гоголя» на Андріївському узвозі.
У Львові завдяки Дергачову з’явилися пам’ятники «Усмішці», «Мрійнику і Скрипалю», погруддя Пушкіна на фасаді Російського культурного центру. у Сургуті — пам’ятник «Усмішці».
На виставці «УЯВЛЯВІУМ» представлено 15 бронзовых скульптур, та понад 10 живописних теоріє. Всі роботи демонструються вперше. Назва виставки — від слова «уявляти», адже майстер впевнений, що не тільки він, aлe й кожна людина живе у своїх власних світах-фантазіях, шанує людей з уявою. Сюжети взяті Олегом з власного життя
Роботи художника відзначені більш ніж 80-ма міжнародними призами у галузі графіки ї карикатури, вони знаходяться в найбільших колекціях та музеях світу, таких як Пушкінськйй Музей у Москві. Російський Музей у Петербурзі, Музей Вікторії й Альберта в Лондоні, Музей Анни Ахматової у Петербурзі. Центр Жоржа Помлілу в Парижі. Колекція Цирку Дю Солей в Монреалі, Музей карикатури у Варшаві. Стамбулі та Цюріху, Національна Російська Бібліотека в Москві та багатьох інших.
Творче кредо Олега Дергачова — приносити в життя світло, сміх і гарний смак. Він впевнений, шо це врятує світ!
Адреса сайту художника www.dostudio.ca
Акредитація для представників ЗМІ не потрібна.
Наша адреса: м. Київ, вул. Лаврська (Івана Мазепи). 21, Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, корпус 20 (Художня галерея «НЕФ»).
Контактні телефони: 254-34-27, 254-37-16