Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.07.2010. ВІННИЦЯ. Архієпископ Симеон відвідав Польщу і взяв участь у церковних урочистостях

24-25 червня архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон відвідав сусідню Польщу, де взяв участь у святкуванні Престольного свята у монастирі Преподобного Онуфрія Великого у Яблочині. 24 червня було відправлене всенічне бдіння, а 25 – Божественна літургія. Богослужіння очолив Патріарх Єрусалимський Феофіл ІІІ, який прибув в Польщу на запрошення митрополита Варшавського і всієї Польщі Сави. Це був перший візит Єрусалимського Патріарха до Польщі, після 400-літньої перерви. Під час святкової Божественної літургії у монастирському соборі на честь Преподобного Онуфрія, яку очолили Патріарх та глава Польської Православної Церкви, архієпископ Симеон звернувся до присутніх з проповіддю, яку владика проголосив українською мовою.
Після закінчення урочистостей у Яблочинському монастирі, Патріарх Феофіл разом з митрополитом Савою відвідали м. Люблін, де у кафедральному соборі на честь Преображення Господнього їх зустрів архієпископ Люблінський і Холмський Авель. Серед супроводжуючих Патріарха і главу Польської Церкви був архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон. Разом з ними владика Симеон відвідав концтабір Майданек, який розташований у межах м. Любліна. Церковна делегація поклала квіти загиблим у цьому другому за розмірами після Освенціму таборі смерті, в печах якого в день спалювалося по 700 людей.
Взявши участь у заходах з нагоди перебування у Люблінській єпархії Патріарха Єрусалимського Феофіла, архієпископ Симеон 26 червня повернувся в Україну.