Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.06.2010. ВІННИЦЯ. Архієпископ Симеон провів збори єпархіальної ради та духовенства

21 червня у єпархіальному управлінні під головуванням архієпископа Симеона відбулося чергове зібрання єпархіальної ради, а наступного дня у Спасо-Преображенському кафедральному соборі владика зібрав духовенство обласного центру. Головним питанням, яке обговорювалося, було питання поліпшення рівню катихізаційної роботи з тими, хто бажає прийняти Таїнство Хрещення або Шлюбу.
Архієрей зокрема зауважив, що після того, як з початку року з його благословення, в усіх храмах єпархії були введені обов’язкові катихізичні бесіди перед Хрещенням і Вінчанням, пройшов певний час, і досвід показав, з одного боку, позитивні результати таких бесід, а з іншого боку, організаційні недоліки у їх проведенні. Зокрема було визнано необхідність залучення до таких бесід не лише хресних батьків, а й батьків рідних, на яких, в основному, лежить обов’язок виховання своїх чад. Також владикою було відзначено, що необхідно проводити не одну обов’язкову бесіду, як було сказано раніше, а, як мінімум, дві. Архієпископ Симеон наголосив на неприпустимості з боку духовенства невиконання цього архієрейського благословення і ще раз нагадав про те, що священики повинні піклуватися, насамперед про те, щоб Церква поповнювалася новими членами, які будуть жити її життям і стануть справжніми парафіянами, а не лише поповнять цифри церковної статистики.
Під час зборів були висловлені побажання про те, щоби хресні батьки і молодята обов’язково сповідалися і причащалися пере д тим, як взяти участь у Таїнствах Хрещення і Вінчання. Також прозвучала пропозиція запрошувати на катихізичні бесіди вагітних жінок — майбутніх мам та їхніх чоловіків. Відповідна інформація має бути розміщена на інформаційних стендах храмів єпархії.
Окрім питань катихізації на зборах духовенства були порушені дисциплінарні питання, питання обов’язкового звершення богослужінь не лише у недільні, а й у суботні дні. Також владика Симеон поінформував священиків про заснування скиту на честь Барської ікони Божої Матері у м. Бар та про плани щодо проведення традиційного хресного ходу на Іосафатову долину 15 серпня цього року.
Прес-служба Вінницької єпархії