Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.06.2010. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. У Любомльському благочинні освячена прикордонна застава

Чин освячення звершив настоятель Веденського храму ієрей Петро Рудь. На молитовну пам’ять священослужитель подарував військовослужбовцям ікону святого Великомученика і Побідоносця Георгія. В своєму слові отець Петро зауважив що служба військового є досить не легкою, потребує особливих сил і терпіння, мужності і витривалості. Тому церква завжди молиться за воїнів нашої держави. Тих хто стоїть на обороні миру. Священик побажав воїнам легкої служби і заступництва Георгія Побідоносця.
Майор прикордонної служби Вадим Миколайович – людина енергійна і впевнена в собі, висловив подяку отцю Петру від себе і всіх присутніх . Командир відмітив, що цей день для них по-особливому святковий та торжественний. А як людина ще досить молода надіється на допомогу Божу у службі і житті. У Вадима Миколайовича, разом із дружиною і сином, це вже дев’яте місце служби від того часу, коли він поповнив лави Збройних Сил України. І про те що зараз служить у Висоцьку , аж ніяк не шкодує . Наголошуючи, що це місце особливе.
Народна мудрість говорить, що без Бога не до порога, і перед кожною справою, перед кожним починанням повинна бути молитва. Так і було зроблено. Адже недавно тут була застава, а зараз вже відділок, і молоді офіцери котрі приїхали недавно у Висоцьк разом з сім’ями, свою службу вирішили розпочати з молитви, з Божого благословення.
Церква і держава незалежні одне від одного, але співпраця між ними повинна бути міцною. І коли людина переступає поріг храму, то не важливо, хто вона за фахом: військовий чи вчитель, медик чи водій. Є просто людина і Бог ,і молитва котра єднає всіх у Христі.
Ольга Рудь