Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.06.2010. ЧЕРНІГІВ. У єпархії відкрилась православна виставка

У регіональній торгово-промисловій палаті, з благословення архієпископа Чернігівського та Новгород-Сіверського Амвросія, сьогодні відкрилась православна виставка.
Кожного року у торгово-промисловій палаті, за сприяння єпархії, відкриваються подібні експозиції. Та цьогоріч захід набув особливої популярності. Оскільки свою духовну продукцію тут демонстують більше п`ятдесяти учасників з різних храмів України, Росії та Білорусі.
Вже доброю звичкою стало привозити на виставку чудотворні ікони з монастирів та храмів. Священики, учасники виставки, кажуть, що таким чином люди можуть прикластися та звернутися з молитвою до святині. Адже не всі віруючі мають можливість рушити у паломницьку поїздку в далекі регіони. Також, усіх бажаючих священики можуть помазати святим маслом, дати настанови та поради, більше розказати про Бога та Церкву. Окірм того, відвідувачам пропонується різноманітна духовна література, аудіо та відео диски, цілючі масла та ікони.
Відкриваючи виставку, архієпископ Чернігівський та Новгород-сіверський зазначив, що такі заходи сприяють тому, аби наше місто відродилось як паломницьке та туристичне. “Відвідуючи виставку, люди дізнаються, що на Чернігівщині чимало православних святинь і що наше місто по-справжньому духовне. Окірм того, під час виставки, священики з різних храмів діляться власним досвідом написання книжок та ікон. Та найголовніше — що такий захід має велике просвітницьке значення та сприяє духовному підйому”.
Організатори виставки зазначають, що такі заходи з кожним роком набувають все більше популярності. Так уже протягом минулого року відбулись дві подібні експозиції. З кожним разом все більше людей прагнуть відвідати захід. Тому організатори заходу сподіваються, що на і на кінець цього року така подія знов відбудеться. Адже православна виставка показує людям духовну сторону життя та залучає до більш праведного життя.
Виставка триватиме до 12 червня.