Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.05.2010. ПОЛТАВА. В єпархії помянули жертв СНІДу

З нагоди Всесвітнього дня пам’яті людей, які померли від СНІДу відбулася акція «Бережи любов». Її організатори – управління у справах сім’ї, молоді та спорту і благодійна асоціація допомоги ВІЛ-інфікованим та хворим на СНІД «Світло надії».
Мета акції – привернути увагу громади до проблеми ВІЛ/СНІДу в місті, змінити ставлення оточуючих до питань профілактики, а головне – виховати толерантне ставлення до ВІЛ-позитивних людей, вшанувати пам’ять померлих та закликати молодь до здорового способу життя.
В Корпусному парку всі присутні мали змогу пройти безкоштовне анонімне експрес-тестування на ВІЛ, відтак — ознайомитися з роботою молодіжних, громадських організацій, які займаються профілактичною роботою серед молоді, поспілкуватися з волонтерами, висловити своє ставлення до СНІДу на квілтах.
Презентували і виставку робіт полтавських митців на тему: «Наслідки нашої байдужості». Бажаючі могли взяти участь в благодійній безпрограшній лотереї, ярмарку благодійності, зібрані кошти від проведення яких будуть спрямовані на потреби ВІЛ-позитивних дітей денного центру перебування «Ти найкращий» благодійна асоціація «Світло надії».
На запрошення благодійної асоціації допомоги ВІЛ-інфікованим та хворим на СНІД «Світло Надії» і з благословення архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа, клірик Свято-Макаріївського кафедрального собору міста Полтави протоієрей Олексій Соловйов взяв участь у акції, присвяченій Всесвітньому Дню пам’яті людей, померлих від СНІДу.
Отець Олексій звернувся до присутніх із пастирським словом, а потім взяв участь у церемонії запалення символічних свічок пам’яті під час хвилини мовчання.
Кульмінацією заходу стала концертна програма з виступами творчих колективів м. Полтава. Увечері всі присутні запалили свічки вздовж 400-метрової червоної стрічки навколо пам’ятника Слави та вшанувати пам’ять померлих від СНІДу хвилиною мовчання.