Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.05.2010. КІЇВ. Блаженнійший Митрополит Володимир звершить чин закладкі духовно — просвітницького центру

14 травня 2010 року у день пам’яті священномученика Макарія, митрополита Київського об 11 год. відбудеться закладення пам’ятної капсули у фундамент майбутньої будівлі Духовно — просвітницького центру навпроти Свято-Макаріївського храму на Татарці (вул. Стара Поляна, 79-81).
Святкову літургію, яка розпочнеться о 9 год. в Свято-Макаріївському храмі, відправить Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Володимир, Предстоятель Української Православної Церкви.
Діяльність Духовно-просвітницького центру має сприяти розвитку духовності, культури, просвітництва в Україні. У Центрі діятимуть домовий храм Св. Георгія Побідоносця, недільна школа, кінолекторій духовного спрямування, бібліотека, різноманітні дитячі гуртки, безкоштовна їдальня.
У рамках спільного російсько — українського проекту 25 березня цього року відбулась презентація першого в історії книговидання Повного зібрання творів та листів М.В. Гоголя в 17 томах, виданого Благодійним фондом «Богуслав» спільно з видавництвом Московської Патріархії на честь 200-ліття від дня народження великого письменника.
Усі кошти від реалізації унікального видання направляються на будівництво Духовно-просвітницького центру. В плані — зведення будинку для людей похилого віку, упорядкування скверу.
У закладенні капсули візьмуть участь усі благодійники цього проекту.