Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.05.2010. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир звернувся до учасників конференції «Онкологія: минуле, сучасне, майбутнє»

Звернення Блаженнішого Митрополита Володимира до учасників конференції «Онкологія: минуле, сучасне, майбутнє», що присвячена 90-річчю заснування Київського інституту раку
Сердечно вітаю Директора Національного інституту раку, співробітників та учасників конференції з 90-річчям заснування цієї установи.
Цей інститут відомий, як заклад, який за свою багатолітню історію зробив вагомий внесок у розвиток вітчизняної та світової медицинської науки в області онкології. Він є головним науково-дослідницьким центром, який у значній мірі визначає стратегію онкологічної служби всієї держави.
Справа дослідження і лікування раку дуже актуальна, важлива і відповідальна.
Православна Церква з великою повагою ставиться до лікарської діяльності, у фундаменті якої покладено повагу до людини, полегшення людських страждань та зцілення пацієнта. Багато хвороб вважаються невиліковними, стають джерелом страждання та смерті. Стикаючись з такою хворобою, людина повинна покласти всю надію на всеблаге милосердя Боже і з цим настроєм докладати всіх зусиль до одужання.
Але треба пам’ятати, що стан фізичного і духовного здоров’я між собою тісно пов’язані, тому потрібна турбота і про душу, яку теж важливо лікувати від хвороб духовних. Погляд медичного працівника на людину має фокусуватися на особистості пацієнта, в сприйманні його цілісної духовно-тілесної природи.
Дуже приємно відмітити, що в Національному інституті раку якраз склалася така духовна атмосфера погляду на людину та її лікування, свідоцтвом чому є той факт, що на території інституту діє православний храм, діяльність якого у співпраці з співробітниками закладу дає можливість людям зцілювати свою двоєдину природу. Маємо надію, що ця плідна співпраця буде поглиблюватися і сприяти одужанню тих, хто цього потребує і надихати співробітників інституту на більш плідну і натхненну працю у служінні ближньому.
Бажаю організаторам та учасникам міжнародної конференції плідної праці, творчих успіхів і закликаю на усіх щире благословення Боже.
З повагою,
† Володимир,
Митрополит Київський і всієї України,
Предстоятель Української Православної Церкви