Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.04.2010. КІРОВОГРАД. «Православні просвітяни» привітали вихованців спецінтернату

Нещодавно на честь Пасхальних та Благовіщенських свят працівники товариства «Православна просвіта» разом з кліриком Олександрійської єпархії, благочинним Бобринецького району митрофорним протоієреєм Володимиром Чуторою завітали до своїх давніх друзів – вихованців спецінтернату смт Бобринець. З цими дітьми їх пов’язує давня і щира дружба: «просвітяни» разом з о. Володимиром на кожне православне свято відвідують дітей, розповідають їм про свята Православної Церкви, пригощають солодощами.
Отець Володимир розповів про Пасхальні свята, їх значення для кожної православної людини. А ось про свято Благовіщення о. Володимир та працівники «Православної просвіти» вирішили не розповідати, а дізнатись, що про нього знають самі учні. Була проведена цікава вікторина. Діти наввипередки піднімали руки, щоб дати відповіді на запитання, і не дуже засмучувалися, якщо відповідь була не дуже повною та точною, бо члени журі самі доповнювали її цікавими подробицями.
Перше місце зайняла Людмила Тараненко з 5 класу, друге – шестикласники Костя Іванов та Віта Давлетшина, третє – Сміловенко Микола та Грекул Руслан з 3 класу. Всі призери отримали від «просвітян» набори канцтоварів та багато заохочувальних нагород, а від о. Володимира – великі яскраві м’ячі. Було видно, що дітей зацікавила така форма більш глибокого пізнання Православ’я, тому вирішили дати змогу дітям підготуватися до вікторини про Пасхальні свята: Воскресіння Христове, Вознесіня Христове та Сходження Святого Духа. Сподіваємось, що вихованці інтернату ще активніше візьмуть участь у наступній вікторині і зможуть не тільки самі більше дізнатись про Православ’я, але і розповісти про нього своїм знайомим та родичам.

Антоніна Павловська