Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.04.2010. БІЛА ЦЕРКВА. Керуючий єпархією освятив церковні дзвони для тюремного храму

17 квітня, архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан відвідав храм на честь ікони Божої Матері «Несподівана Радість», який будується на території виправної колонії №35.
Візит архіпастиря відбувся з метою освячення церковних дзвонів, що були пожертвувані для тюремного храму.
Під час Чину освячення архієпископу Митрофану співслужили благочинний Білоцерківського округу протоієрей Михаїл Кобулей, настоятель храму протоієрей Володимир Чудинов та клірик Київської єпархії протоієрей Володимир Осадчий. За богослужінням також молилися працівники колонії та ув’язненні.
Після відправи архіпастир привітав присутніх з радісною подією, адже церковні дзвони сповіщають і нагадують людям про покаяння, виправлення, а значить про спасіння, — сказав зокрема владика.
За активну участь у будівництві церкви з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира владика Митрофан нагородив орденом УПЦ «450 років Почаївської ікони Божої Матері» протоієрея Володимира Осадчого. Архіпастир також подякував благодійникам, меценатам та усім, хто трудиться над спорудженням храму Божого.
На завершення візиту правлячий архієрей оглянув тюремний храм, особливістю якого є рідкісний іконостас з різьбленими іконами, що виготовили ув’язнені.