Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.04.2010. ЧЕРКАСИ. Митрополиту Софронію вручили Біблію, якій понад 200 років

Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій ТУЛУБ привітав із 70-річчям Предстоятеля Української Православної Церкви, Митрополита Черкаського і Канівського Софронія та вручив митрополиту від Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА Біблію, якій понад 200 років.
Як повідомили УНІАН в прес-службі Черкаської облдержадміністрації, з рук губернатора патріарх отримав також Почесну грамоту Черкаської облдержадміністрації і Черкаської облради та найвищу в Черкаській області відзнаку – нагрудний знак «За особливі заслуги перед Черкащиною».
– Я щасливий, що перші дні моєї роботи на посаді голови облдержадміністрації співпали з такою значною подією для всіх мирян області — славним ювілеєм нашого Митрополита Черкаського і Канівського Софронія, – сказав С.ТУЛУБ.
Оглянувши виставку великодніх писанок та православних ікон і картин, що належать пензлю Владики, С.ТУЛУБ відзначив, що він не просто талановитий художник, митець, будівничий, а й настоятель православної церкви на Черкащині, яка несе духовність, спокій і злагоду до людських сердець.
- Його вклад у духовний розвиток Черкащини і України важко переоцінити, адже завдяки йому побудовано нові храми, церкви, відновлено раніше зруйновані, — відзначив керівник області.
Крім того, С.ТУЛУБ обговорив із Митрополитом Софронієм сучасний стан релігійної ситуацію в області. Зокрема мова йшла про будівництво церков на території Черкащини. Голова облдержадміністрації С.ТУЛУБ високо відзначив особистий вклад Митрополита у відродженні духовного життя краю, його подвижницьку діяльність, значний вклад у розвиток національної культури.
За участі Митрополита Черкаського і Канівського Софронія, православ’я активно розвивається у Черкаській області. Так, єпархія налічує у своєму складі єпархіальне управління, 6 монастирів та 529 громад і є найчисельнішим релігійним об’єднанням на Черкащині. С.ТУЛУБ зазначив, що обласна влада підтримуватиме діяльність Черкаської єпархії Української православної церкви, і надалі сприятиме утвердженню миру і злагоди в суспільстві.