Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.04.2010. ПОЛТАВА. На курорті «Миргород» проводяться постійні молебни за здоров’я хворих

Курорт «Миргород» чи не єдина в Україні оздоровниця, на території якої знаходиться діючий старовинний, ще з козацьких часів, православний храм Успення Пресвятої Богородиці.
Саме на цьому святому місці у 1912 році із свердловини пішла у світ цілюща Миргородська мінеральна вода, а вже в 1917 році свій перший сезон відкрив курорт «Миргород». Колектив курорту високо цінує цей оплот духовності і свого часу брав активну участь у відновленні його діяльності, відбудові храму, дзвіниці, куполів і таке інше.
Колектив ЗАТ «Миргородкурорт» і церковна громада Свято-Успенського собору з радістю і підтримкою сприйняли підписання 12 лютого 2010 року Головою Федерації профспілок України Василем Хара та Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром Декларації намірів про взаємодію між Українською Православною Церквою і Федерацією профспілок України в питаннях духовного розвитку трудового народу України та захисту його інтересів
Відтепер, щопонеділка о 16 годині у соборі Успення Пресвятої Богородиці, що розташований на курорті проводиться молебень за здоров’я і благодатну допомогу відпочиваючих на курорті «Миргород». Відпочиваючі можуть не тільки взяти участь у богослужінні, а й отримати благословення та відповіді на духовні питання, які їх цікавлять.