Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.04.2010. ЧЕРНІГІВ. До Воскресіння Христового пройдуть святкові заходи

Виставка дитячих робіт, театралізована вистава та урочистий концерт “Воскресіння Христове 2010” – такі заходи до свята Пасхи планує провести чернігівська єпархія Української Православної Церкви. Про це заявив на прес-конференції голова інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Захарія Керстюк.
5 квітня, о 12:30 на другий день Пасхи та Світлого Христового Воскресіння, Чернігівська єпархія організовує відкриття виставки дитячих творчих робіт. Два місяці тому було оголошено конкурс серед маленьких чернігівців на тему “Ми творимо свято Пасхи”. Кожна дитина могла проявити свої творчі здібності та надіслати свої малюнки, аплікації, вірші, розповіді та вироби, пов’язані зі Світлим Христовим Воскресінням. Загалом на адресу Чернігівської єпархії було надіслано більше трьохсот робіт. Всі вони будуть представлені у Виставковій Залі Чернігівської обласної організації національної спілки художників України (Проспект Миру, 34). Журі обрало найкращі роботи, тому переможці будуть відзначені подарунками.
В пасхальні дні дуже важливо не забувати традиції добродійності та підтримку тих, хто потребує нашої допомоги. Тому 5 квітня о 14:30 в Троїцькому кафедральному соборі відбудеться благодійна акція “Ми даруємо свято Пасха”.
В соборі відбудеться театралізована вистава та духовний концерт для дітей з малозабезпечених та багатодітних родин, дітей-сиріт. На захід запрошено близько 1000 дітей, і по закінченню дійства кожний маленький глядач отримає пасхальний подарунок.
А ввечері на чернігівців чекатиме урочистий концерт в міському палаці культури під назвою “Воскресіння Христове 2010”. Художні, творчі та вокальні колективи міста представлять свої номери на пасхальну тематику. Початок концерту – 18:30
Також, під час прес-конференції о. Захарія розповів про початок акції, присвяченої святу жінок-мироносиць, яке відзначається 18 квітня. Мироносиці – це жінки, які приймали Спасителя у своїх будинках, а пізніше пішли вслід за Ним до місця розп’яття на Голгофу. Вони були свідками хресних страждань Ісуса Христа, та саме вони затемна поспішили до Гробу Господнього аби помазати тіло Христа миром, як заведено було у іудеїв. Саме жінки-мироносиці першими дізналися, що Христос воскрес. Вперше після хресної смерті Спаситель явився жінці – Марії Магдалині. Кожна жінка є мироносиць по життю, вона несе мир світу, своїй родині, вона народжує дітей, є опорою чоловікові та зберігає домашній затишок. Тому Свято Жінок-мироносиць – це свято кожної православної християнки, православний Жіночий день.
До цього свята Чернігівська єпархія УПЦ планує проведення інформаційно-просвітницьких заходів, прес-конференцій, круглих столів, лекцій у загальноосвітніх навчальних закладах та Вищих навчальних закладах на тему: “Краса та велич жінки. Погляд Церкви на покликання жінки”. Головна мета цієї акції – донести до громадськості думку про істинні цінності, сформувати ідеал та покликання кожної жінки. А до православного жіночого дня планується концерт в Чернігівському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка, за участю танцювальних, вокальних та творчих колективів міста. Запрошені також і відомі артисти України. Початок о 18:00.