Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.03.2010. ЛУЦЬК. «Православні читання» завершились лекцією митрополита

У Луцьку з благословення керуючого Волинською єпархію митрополита Луцького і Волинського Ніфонта священики Волинської єпархії Української Православної Церкви проводили з осені Православні катехізичні читання для широкого загалу вірян.
Зустрічі відбувалися щопонеділка в Палаці учнівської молоді. Вів читання клірик Свято-Покровського кафедрального храму Луцька Ректор ВДС протоієрей Сергій ЮЩИК.
Метою таких читань є детальніше ознайомлення християн та усіх бажаючих з основами віри. Також, лекції покликані „навчити віруючу людину знаходити у собі сили, щоб сказати «ні» сьогоденню, яке змушує йти на компроміс зі світськими цінностями”.
Крім того, на прохання слухачів формувалася тематика лекцій. Слухачі мали можливість не тільки поставити свої запитання до лектора, а й запропонувати напрямок бесіди.
У понеділок, 22 березня, на цьогорічній заключній лекції був присутній і керуючий єпархією владика Ніфонт. Митрополит відповів на численні питання присутніх та благословив усіх на подвиг останніх днів посту та побажав з радістю зустріти світле Христове Воскресіння.
Слід зауважити, що на лекціях завжди було людно і як показує практика цього року – є велика необхідність в таких зустрічах. Постійні відвідувачі лекцій подякували владиці за чудово проведений час протягом усього року і за його особисті лекції та побажали, щоб і надалі з осені знову продовжити духовне навчання.