Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.03.2010. КОНОТОП. В єпархії відбувся майстер-клас розпису писанки

З величезним успіхом пройшов майстер-клас викладача Духовно-просвітницького центру Світлани Грибан у Конотопському краєзнавчому музеї ім.О.Лазаревського. Більше 60 дітей і дорослих прийшли навчитись розписувати писанки. У творчій лабораторії побував і архієпископ Лука
Світлана Грибан – відома в Україні майстриня-писанкарка, творець авторських ляльок і дослідник народної ляльки-мотанки – приїхала до Конотопу з благословення архієпископа Конотопського і Глухівського Луки, щоб відкрити для всіх бажаючих світ традиційного українського мистецтва. Несподівано для організаторів майстер-класу на зустріч із народною майстринею прийшло дуже багато учнів: більше 60 дітей і дорослих прийшли перед Великоднем навчитись розписувати воском писанки!
Світлана Миколаївна розповіла і про походження християнського символу, і про значення окремих орнаментів. А потім до самого закриття музею майстриня показувала, допомагала, направляла і… хвалила, адже кожна писанка виходила несподівано гарною. На майстер-клас завітав і архієпископ Конотопський і Глухівський Лука, який побажав учням натхнення в оволодінні писанкарством.
- Надзвичайно радісно бачити, як ви прагнете пізнати тонкощі мистецтва писанкарства і в той же час підготуватись до Світлого Христового Воскресіння, — підкреслив архієрей.