Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.03.2010. ЛУЦЬК. У ВДС відбулась зустріч з братством тверезості

16 березня, відбулась зустріч з братством тверезості «СВЯТОГО ПРАВЕДНОГО ІОАННА КРОНШТАДТСЬКОГО». Це братство було засноване 22 жовтня 2009 року з благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта. Метою діяльності братства являється духовна та тілесна допомога у боротьбі з алкогольною залежністю, підтримка у веденні тверезого способу життя та направлення до духовного зростання православного християнина.
Братчики поділились своїм досвідом щодо шляху виходу з алкогольної прірви та подолання в собі подібного роду пристрасті. Вони говорили про здоровий спосіб життя, як запоруку істинного, спасительного християнського життя. Були показані різноманітні, пізнавальні відео матеріали, на ряду з якими представили свої доповіді: голова братства – священик Степан Ярема, духівник братства – отець Олександр Білінський, а також інші члени братства.
Зі сторони вихованців ВДС були задані численні питання, на які вони отримали вичерпні та доволі цікаві відповіді.
Вихованці ВДС висловили подяку митрополиту Ніфонту, ректору ВДС протоієрею Сергію Ющику та братчикам за подібного роду зібрання та лекції, які значно розширюють життєвий кругозір і в майбутньому неодмінно допоможуть у пастирському служінні. Адже сьогодні алкоголізм – це велика духовна біда наших людей і часто до священнослужителів приходять ті люди, котрі просять духовної підтримки для себе чи своїх рідних, котрі не можуть боротися з алкогольною залежністю.