Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.03.2010. КИЇВ. Представник Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ зустрівся з послом Іспанії в Україні

10 березня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира секретар Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Іспанії в Україні паном Хосе Родрігесом Мояно.
У ході зустрічі були обговорені питання співпраці між Відділом зовнішніх церковних зв’язків та іспанським дипломатичним представництвом. Зокрема, йшлося про полегшення процедури оформлення віз для духовенства, студентів семінарій та інших категорій церковних осіб. Сторони також обсудили ситуацію, що склалася з українськими емігрантами-заробітчанами в цій країні. Пан Посол в розмові підкреслив позитивне ставлення до наших співвітчизників, які мирно проживають та добросовісно працюють в його країні, а також висловив готовність до тісної конструктивної співпраці з Українською Православною Церквою.
На завершення зустрічі протоієрей Миколай Данилевич подарував пану Х. Р. Мояно фотоальбом «Предстоятель», де відображені миттєвості з життя та служіння Блаженнішого Митрополита Володимира, а також відеофільм про Києво-Печерську Лавру та «Києво-Печерський патерик» англійською мовою.