Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.03.2010. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Колишні прибічники розколу повернулися до Матері Церкви

6 березня єпископ Никодим з архіпастирським візитом відвідав Свято-Троїцький храм смт. Головно. За святковою літургією Його Преосвященству співслужили благочинний Любомльської округи прот. Василій Мельничук та духовенство Любомльського благочиння.
Головенська паства щиро возносила подячну молитву за свого архіпастиря. По закінченню богослужіння єпископ Никодим звернувся до вірян з повчальним словом, в якому звернув увагу на значимість Великого посту для кожної християнської душі. В свою чергу настоятель Троїцького храму подякував владиці за його батьківську любов та підтримку.
Віншували архіпастиря віршованими вітаннями і учні недільної школи, що діє при Троїцькому храмі. Слід зазначити, що владика Никодим по-особливому піклується про Головенську парафію і в хвилини радості та хвилини смутку. До сьогодні кожний Головенський парафіянин пам’ятає сумну подію 19 січня 2008 року коли прихильники «Київського патріархату» намагалися захопити Свято- Троїцький храм. Тоді, незважаючи на складну ситуацію в селищі, владика проявив свою батьківську турботу, прибув в Головно, підтримав та втішив засмучену паству.
На сьогоднішній день частина прихильників розколу розкаюється в хибності своїх думок. Знаменно те, що в цей візит єпископа Никодима одна Головенська жителька, яка була відлучена від Святого Причастя за розкольницьку діяльність, повністю розкаялася в своїх діях, прийняла таїнство сповіді, причастилася Святих Христових Таїн та повернулася в лоно Христової Церкви.
Ігумен Савва (Мякота)