Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.03.2010. ВІННИЦЯ. Відкрився православний храм при обласній психоневрологічній лікарні

4 березня сесія обласної ради прийняла рішення про передачу приміщення лікарняного храму на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних радості», який знаходиться у головному корпусі обласної психоневрологічної лікарні імені академіка Ющенка, Вінницькому єпархіальному управлінню УПЦ. Цій події передувало підписання договору про співпрацю з керіаництвом медичного закладу у соціальній та духовній сферах.
4 березня архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон разом з головним лікарем В. Л. Клочко, медперсоналом та прихожанами оглянув храм, який є одним з найстаріших у Вінниці, адже побудований ще у 1897 р. разом з приміщенням самої лікарні. Головний лікар розповів архієрею історію храму, який у минулому столітті переживав складні часи. Він був закритий, настінні розписи були знищені, приміщення перебувало у жахливому стані. В середині 90-х років за сприяння обласної влади храм було відновлено. З того часу у ньому молилися представники автокефальної церкви, а згодом і Київського патріархату. Наприкінці 2009 року громада храму на чолі з настоятелем протоієреєм Анатолієм Аксанюком вирішила повернутися в лоно Матері-Церкви і стала складовою частиною Вінницької єпархії УПЦ. Тоді ж почалася підготовка до підписання договору про співпрацю з єпархіальним управлінням, а потім на численні прохання медперсоналу і прихожан, влада передала храм у користування віруючим.Владика Симеон привітав присутніх у храмі з відновленням богослужінь і побажав Божої допомоги лікарям у їхній роботі з хворими, самим хворим полегшення та одужання, парафіянам миру і злагоди, а настоятелю храму протоієрею Анатолію духовної мудрості сил у трудах по опіці над хворими і духовній допомозі медперсоналу.
На згадку про відвідання лікарні і храму архієпископ Симеон подарував головному лікарю Біблію, а всім присутнім іконки Божої Матері з Єрусалиму.
6 березня у лікарняному храмі на честь ікони «Всіх скорботних радість» відбулося перше богослужіння.
Прес-служба Вінницької єпархії