Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.02.2010. ЛЬВІВ. Відбулись загальні збори Союзу православних батьків єпархії

Православні батьки, члени Союзу православних батьків Львівщини знову відвідали село Двірці Великомостівського району і вклонилися пам’яті святителя Петра, митрополита Московського і всієї Русі.
Цього разу батьки разом із дітьми з’їхалися сюди, щоб разом помолитися, а також провести загальні збори Союзу. В зборах взяли участь парафіяни зі Львова, з Червонограда, з села Волиця та села Двірці.
Загальні збори батьків розпочалися молебним співом, що був приготовлений саме для молитов православних батьків єпархії. Молебень звершили протоієрей Іоанн Сіньчук зі Львова разом з ієреєм Георгієм Якубовським із Червонограда. В своїх молитвах батьки разом з дітьми просили Бога «о еже призріти милостивно на родителей со чадами их и низпослати Духа премудрости, укріпити в православній вірі и запрітити языком, оскверняющим Церковь, і погнати их бурею Господнею».
Знаковим було те, що цей молебний спів вперше прозвучав саме на місці поклоніння святому землі Галицької, Митрополиту Київському і Московському Петру. Як відзначив в своєму виступі на зборах голова Львівського православного братства Володимир Чуйний, історія зберегла два повчання Митрополита Петра до пастви, які стосуються сімейного життя. Все це виглядає як духовний зв’язок поколінь, як слово Святителя до нащадків.
На батьківських зборах обговорились питання, щодо недоліків у роботі тих державних інституцій, на які покладена відповідальність за виховання дітей і молоді. Дуже прикро, що у нашій державі замість чеснот заохочуються розбещеність і розпуста. Тому було вирішено провести Другу батьківську конференцію і присвятити її питанням сімейного виховання: «Родина – домашня церква».
Збори закінчилися відвідуванням поклонного хреста в лісі, на місці, де знаходилася келія ігумена Петра Ратського, майбутнього святителя Петра, митрополита Київського, Московського і всієї Русі.
Батьки і діти вирішили створити в селі Двірці на місці колишнього монастиря святителя Петра Ратського перший на єпархії дитячий табір, і таким чином вшанувати пам’ять галицького святого святителя Петра.