Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.02.2010. КИЇВ. Собор архієреїв на чолі з Блаженнійшим Митрополитом Володимиром рукоположив нового єпископа

14 лютого Предстоятель Української Православної Церкви очолив Божественну літургію в Трапезному храмі в ім‘я преподобних Антонія та Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.
Його Блаженству співслужили: митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, архієпископи: Білогородський Николай, Житомирський і Новоград-Волинський Гурій, Вишгородський Павел, Білоцерківський і Богуславський Митрофан, єпископи: Макарівський Іларій, Яготинський Серафим, Переяслав-Хмельницький Олександр , Васильківський Пантелеімон, а також духовенство монастиря.
За відправою сонм архієреїв висвятив у єпископа клірика Сімферопольської єпархії архімандрита Аліпія (Козолія).
Рішення про обрання отця Аліпія на Джанкойську кафедру було прийнято на засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви 9 вересня 2009 року, що відбувся у Свято-Успенській Почаївській Лаврі. Того ж дня в Успенському соборі Лаври відбулося наречення архімандрита Аліпія (Козолія) у єпископа Джанкойського і Роздольненського.
Майбутній архіпастир народився в 1971 роціна Київщині у селі Калинівка.
Духовну освіту здобув в Одеській духовній семінарії. У 1993 році прийняв чернечий постриг. Того ж року був висвячений у ієродиякона, а згодом у священника. До архієрейської хіротонії отець Аліпій ніс послух настоятеля храму рівноапостольної Ніни в містечку Гаспра (АР Крим).