Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.02.2010. ВІННИЦЯ. Архієпископ Симеон зустрівся з Предстоятелем Польської Церкви

З 29 січня по 2 лютого архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон перебував у Польщі, де у цей час проходив ХV ювілейний міжнародний фестиваль східнослов’янських колядок.
Під час візиту, у неділю 31 січня, владика разом з архієпископом Люблінським і Холмським Авелем звершив божественну літургію у храмі святого Іоанна Богослова у м. Тересполі. Цього ж дня український архієрей мав зустріч з Предстоятелем Польської Православної Церкви Блаженнішим митрополитом Саввою. В зустрічі також взяв участь архієпископ Авель. Владика Симеон розповів польським архієреям про актуальний стан українського Православ’я та існуючі проблеми у стосунках з розкольниками та уніатами.
Архієпископ Симеон високо оцінив місіонерські та просвітницькі проекти, які втілюються православними у Польщі і розповів про подібні напрацювання у своїй єпархії. Зокрема владика розповів про заходи в рамках оголошеного у Вінницькій єпархії минулого року місіонерства та просвітництва і цьогорічні заходи, направлені на популяризацію в суспільстві сімейних традицій і цінностей.
Прес-служба Вінницької єпархії.