Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.02.2010. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир звернувся до співвітчизників напередодні виборів Президента України

Звернення Предстоятеля Української Православної Церкви напередодні виборів Президента України
Дорогі брати і сестри!
Шановні співвітчизники!
Сьогодні ми перебуваємо напередодні важливої історичної події — виборів Президента України.
Кожний християнин повинен розуміти, що доля держави влаштовується Господом, і Промислом Божим буде визначений той, хто стане біля керма країни. Але незвіданий і незбагненний Промисел Божий здійснюється через нас, немічних, і тому всі ми покликані сприяти звершенню волі Божої.
Закликаємо вас виконати свій громадянський обов’язок, взявши участь у виборах. Усім нам необхідно визначитися зі своїми симпатіями і віддати свій голос за того, кому ми довіряємо.
Вважаємо за необхідне нагадати, що Церква Христова — Царство не від світу цього — це Царство Христа Спасителя. Істинна Церква є поза політикою. Своїми материнськими обіймами Вона об’єднує всіх, незалежно від кольору прапорів. Це означає, що кожен із нас, членів Церкви — Тіла Христового, може мати власну громадянську позицію. Кожен християнин вправі віддати перевагу тому, кого вважає гідним стати на чолі держави.
Кожен із нас, вільно визначаючись, повинен пам’ятати, що свобода поєднується з відповідальністю. Голосуючи за того чи іншого кандидата, ми розділяємо разом з ним відповідальність за майбутнє країни. Тому перш ніж зробити свій вибір, християнину необхідно оцінити кожного з кандидатів, виходячи насамперед з інтересів нашої Церкви і нашого Народу.
Закликаємо всіх зробити свій вибір щиро помолившись. Покладаємо наше уповання на Господа, вседержительною десницею Якого утримуються всі держави і народи, їхнє минуле, теперішнє та майбутнє.
Нагадуємо вам, дорогі брати і сестри, що будь-який результат виборів, ми, як чада Церкви Христової, зобов’язані прийняти зі смиренням, пам’ятаючи слова апостола Павла: “Немає влади не від Бога; існуючі ж власті поставлені Богом” (Рим. 13: 1). Водночас право вибору — кого поставити над нами — Господь дає кожному з нас.
Покладемо ж на Бога наші надії, щоб був обраний той, хто стане гідним наступником великих київських державотворців — святих рівноапостольних князя Володимира і княгині Ольги.
† Володимир,
Митрополит Київський і всієї України,
Предстоятель Української Православної Церкви