Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.01.2010. ЛУЦЬК. Священики єпархії привітали університет «Україна» з 10-річчям

25 січня відбулися урочистості з нагоди 10-річчя відкриття Луцького інституту розвитку людини університету «Україна». На запрошення ректора інституту Романа Карпюка та з благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Нифонта участь у святкуваннях взяли проректор з навчальної роботи Волинської Духовної семінарії протоієрей Сергій Ющик та голова інформаційно-просвітницького відділу та прес-служби єпархії протоієрей Валентин Марчук.
Щороку коштами інституту отримують освіту 20 дітей-сиріт. За час існування вузу вдалося працевлаштувати 60 сиріт. Допомагають в інституті навчатися і людям з особливими потребами. Вони прославили інститут, — зауважив ректор. Так, за його словами, на останніх паралімських іграх в Італії, з 25-ти медалей, які завоювала Україна, 9 належало студентам Луцького інституту розвитку людини.
Привітали студентів, викладачів, побажали процвітання вузу представники духовенства. Зокрема, отець Сергій передав вітання та благословення митрополита Ніфонта та пригадав час заснування інституту. «Я пригадую ті моменти з початку життя та діяльності інституту, коли в кабінеті архієрея ректор розповідав про майбутні плани. І ще тоді владика Ніфонт зауважив, що назва інституту – особлива. Людина – це не просто тіло, а творіння Боже. Тому кожна людина повинна розвиватися духовно і тілесно. Користуючись нагодою в цей особливий день, день пам’яті святої мучениці Тетяни, хочу привітати студентів з їх особистим святом, святом небесної покровительки студентства», — додав отець Сергій. Від імені митрополита священики подарували для бібліотеки інституту Біблію, книги Нового Завіту та історичні фотоальбоми про храми Волині.