Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.01.2010. ЛУЦЬК. Митрополит прийняв участь у святкуванні Дня Соборності України

На Волині відзначили 91-у річницю об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. З нагоди Дня Соборності у приміщенні Волинського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка відбувся концерт.
На запрошення організаторів свята участь у зібранні взяв і керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт.
Розпочалося дійство звучанням Гімну України. Окрім того, вихованці Волинського обласного ліцею з посиленою фізичною підготовкою поклали квіти до пам’ятника Михайлу Грушевському. Першими зі святом присутніх у залі привітав керівник редакційно-видавничої групи «Науковий центр історичних студій Волині» Микола Кучерепа.
«Ми дійсно різні за покликами, різні за політичними уподобаннями, навіть різні по релігійних структурах та установах, але ми всі – діти Божі, ми всі діти єдиної землі – України. І нам болить те, що серед нас немає тої любові, яку заповідав Бог. Інколи ми хоч терпимо один одного, і це вже великий прояв любові, бо Ісус терпів, і угодники Божі терпіли, і нам треба терпіти», – сказав митрополит Луцький і Волинський Ніфонт.
«Церква віками молиться за єдність, Церква ніколи не ділить на своїх і чужих, всі ми діти Божі, всі свої», – додав владика.
Потому відбувся урочистий концерт «Поліський краю, любий мій, окрасо рідної Волині», який підготували аматорські колективи та окремі виконавці Камінь-Каширського району.