Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.01.2010. КИЇВ. Предстоятель Української Православної Церкви зустрівся з Президентом України Віктором Ющенко

21 січня у резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви, що у Києво-Печерській Лаврі, відбулася зустріч Блаженнішого Митрополита Володимира з Президентом України Віктором Ющенком.
Віктор Андрійович завітав до резиденції Блаженнішого Владики, щоб привітати його зі святами Різдва Христового, Новоліття та Богоявлення.
У свою чергу, Архіпастир поздоровив Голову держави зі всіма святами, які завершило нещодавно відсвятковане Хрещення Господнє, та побажав наснаги у подальших трудах на благо нашої країни.
У ході бесіди сторони обмінялися святковими подарунками.
Також під час зустрічі Президент України вручив «Орден за заслуги» ІІІ-ступеню секретарю Предстоятеля УПЦ єпископу Переяслав-Хмельницькому Олександру. В указі зазначено, що нагороду вручено за вагомий особистий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток України, високий професіоналізм та баготорічну сумлінну працю. Зокрема було відзначено його діяльність у взаємовідносинах Церкви та держави за останні роки, а також в інформаційному просторі. Мова йде про створення мережі засобів масової інформації православного спрямування, підготовку святкування 1020-річчя Хрещення Русі, а також візитів Святіших Патріархів Олексія та Кирила на Україну, відповідно у 2008 та 2009 роках.
На зустрічі також були присутні ректор Київських духовних шкіл архієпископ Бориспільський Антоній та радник Президента Юрій Богуцький.