Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.01.2010. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир очолив урочистості прославлення у лику святих подвижниці благочестя інокині Анастасії (Романової)

24 січня у Свято-Покровському жіночому монастирі міста Києва пройшли урочистості з нагоди прославленя у лику місцешанованих святих засновниці цієї обителі подвижниці благочестя інокині Анастасії (Романової).
Урочисте прославлення відбулося під час Божественної літургії, яку в Свято-Миколаївському храмі обителі очолив Блаженніший Митрополит Володимир.
Йому співслужили митрополити: Черновецький і Буковинський Онуфрій, Луцький і Волинський Нифонт, Донецький і Маріупольський Іларіон, архієпископи: Тернопільський і Кременецький Сергій, Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, Херсонський і Таврійський Іоанн, Білоцерківський і Богуславський Митрофан, Почаївський Володимир, Бориспільський Антоній, єпископи: Аліпій (Погребняк), Ніжинський і Прилуцький Іриней, Шепетівський і Славутський Володимир, Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон, Яготинський Серафим, Переяслав-Хмельницький Олександр, Васильківський Пантелеімон, а також духовенство монастиря та міста Києва.
Рішенням Священного Синоду УПЦ (Журнал № 64 від 24 листопада 2009 року) інокиня Анастасія (Велика княгиня Олександра Петрівна Романова) (+13/26 квітня 1900 р.) була причислена до лику місцешанованих святих.
Наприкінці богослужіння Митрополит Володимир разом із співслужащим духовенством вклонився чесним мощам преподобної, після чого привітав присутніх із визначною подією прославлення у лику святих інокині Анастасії. Також Первосвятитель побажав вірянам, щоб кожний, хто звертатиметься до святої, отримав за її молитвами від Господа мир, радість, спасіння та життя вічне.