Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.01.2010. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Прихожани свідчать про оновлення ікони

У період Різдвяних свят багато прихожан Успенського кафедрального собору помітили, що з іконою Пресвятої Богородиці, яка знаходиться в притворі храму відбувається щось незвичне. Парафіяни стверджують, що зображення на старовинній іконі посвітлішало, фарби стали яскравішими. Навпроти цього образу знаходиться парна ікона Господа Іісуса Христа, – вона і надалі лишається темною від древності – кажуть прихожани.
Ці старовинні ікони здавна знаходилися в Успенському соборі, кілька років тому для них виготовили нові рами і розмістили святині в притворі храму. Прихожани, увійшовши до дому Божого, завжди прикладаються до цих образів.
Чутки про оновлення ікони швидко розлетілася по Волині. Ми звернулися до єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Никодима з проханням прокоментувати дану інформацію.
«Кожна ікона Господа, Пресвятої Богородиці чи святих угодників є великою святинею, – розповідає єпископ, – Ми шануємо святі ікони, згідно визначень Сьомого Вселенського Собору, віддаючи честь образу, покланяємося Першробразу. Відтак, кожна ікона потенційно є чудотворною, оскільки Господь може сотворити через неї чудо. Не поодинокі в наш час випадки оновлень, мироточень ікон, зцілень і благодатної допомоги, що подається Господом через святі образи. Але найбільше чудо у всесвіті, яке дане нам Самим Господом – це Божественна Євхаристія – і до неї щонеділі кличе нас Господь».
Пресс-служба єпархії