Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.01.2010. ПОЛТАВА. Відбувся вечір-зустріч з людми з особливими потребами

Новорічні свята захоплюють та чарують своєю красою, казковістю і чарівністю, кожного, незалежно від віку. І малі діти, і дорослі завжди чекають від новорічних свят незабутніх вражень, сюрпризів та подарунків, справжніх чудес і можливості зустрітися зі своїми друзями.
Саме таку зустріч організував Полтавський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді членам Центру соціальної адаптації людей з особливими потребами «Пролісок».
15 грудня для молоді Центру «Пролісок» у музеї — садибі В.Г.Короленка працівники Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели соціально-мистецьку акцію «Зустріч у колі друзів».
Ведуча розпочала захід розповіддю про новорічні свята, які святкують традиційно українці, про звичаї та новорічні обряди, про традицію святкування Старого Нового року. За благословенням архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа участь у заході взяв клірик Свято-Серафимівського храму Полтави священик Сергій Касьяненка. Священик розповів усім присутнім про найважливіші православні свята, що святкуються у січні.
Вихованці вокального гуртка Палацу дитячої та юнацької творчості (керівник Кваша Тетяна) приготували усім присутнім святковий концерт. Молодь мала змогу і взяти участь у вікторині «Кращий знавець новорічних українських звичаї» та у конкурсі на краще приготування українських страв.
Захід завершився пригощенням усіх присутніх традиційним Короленківським чаєм та солодощами. Від міської влади молодь отримала подарунки.