Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.01.2010. ЛУЦЬК. Хорові колективи єпархії узяли участь у благодійному марафоні «Бог багатий милосердям»

12 січня, у місті відбувся благодійний телерадіомарафон «Бог багатий милосердям». Дійство відбувалося в обласному музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка і транслювалось у прямому ефірі обласним телебаченням та радіо. Цей марафон відбувається вп’яте з ініціативи представників Волинської ради церков.
Усі християнські конфесії області виступили з концертними програмами присвяченими Різдву Христовому і милосердю.
У студії Волинського телебачення перед виступами хорів звернувся до глядачів голова інформаційно-просвітницького відділу та прес-служби єпархії протоієрей Валентин Марчук. Він розповів про різні напрямки соціального служіння єпархії та наголосив, що добрі діла треба творити постійно, безкорисливо та таємно, і тоді милосердний Господь буде оберігати людину тут на зелі і прийме у вічності.
Волинську єпархію Української Православної Церкви представили Архієрейський хор Свято-Покровського кафедрального храму Луцька під керуванням Володимира Гнатюка, хор «Волинські дзвони» храму Всіх Святих Землі Волинської під керуванням Марії Федосюк, хор вихованців Волинської духовної семінарії під керуванням протоієрея Петра Муляра.
Одну колядку цього дня виконав архіпастир Волинської землі.
Перед виступом хорів з вітальним словом до глядачів звернувся керуючий єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. Владика наголосив на необхідності діл милосердя для духовного розвитку християнина і взагалі для існування людини.
Закінчили виступ зведеним хором виконанням кондака Різдву Христовому та волинським многоліттям.