Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.01.2010. КИЇВ. Відбулося перше в новому році зібрання благочинних столиці

11 січня, з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира відбулися перші в новому році збори благочинних міста.
Захід пройшов під головуванням секретаря Київської Митрополії протоієрея Віталія Косовського; тут також були присутні Вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Пантелеімон.
Як повідомляє сайт Київської Митрополії УПЦ, Головним питанням був плановий збір пожертв на будівництво кафедрального собору на честь Воскресіння Христового міста Києва та звітування про використання цих коштів у 2009 році.
Також обговорювалося питання про пошив однотипних облачень для священнослужителів міста Києва — для участі в хресних ходах, зустрічах чесних мощей та інших масових заходах єпархіального та загально церковного значення.
Для цього на збори були запрошені керівники золотошвейної майстерні Київського Свято-Вознесенського Флорівського жіночого монастиря, які погодилися виконати це замовлення.
Мова йшла і про святкування цього року православної Масляної. Великий піст у 2010-му розпочнеться 15 лютого, тому проведення Масляної на місці будівництва Воскресенського собору заплановане на 7 лютого, а в сквері поблизу Свято-Іллінського храму столиці — на 13 лютого.