Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.01.2010. РОКИТНЕ. Пройшло перше богослужіння єпископа Никодима

8 січня єпископ Рокитнянський Никодим, вікарій Білоцерківської єпархії вперше відвідав свій кафедральний собор на честь Різдва Пресвятої Богородиці в смт. Рокитне.
Святкова зустріч архіпастиря відбулася перед входом до кафедрального собору, де на владику чекали діти з короваєм та квітами. Щирі слова привітання підніс архіпастирю і настоятель собору протоієрей Олександр Тарасюк – благочинний Рокитнянського округу.
Під час Божественної Літургії єпископу Никодиму співслужили клірики Рокитнянського благочиння.
Після закінчення богослужіння єпископ Никодим привітав духовенство і паству зі святом Різдва Христового та закликав на них Боже благословення. Владика розповів про чудесний випадок – Промисел Божий в його житті, адже духівник єпископа Никодима схиігумен Геронтій (Захаров) був настоятелем саме цього храму.
З нагоди прибуття владики Никодима на свою першу кафедру настоятель собору разом із духовенством Рокитнянського благочиння підніс архіпастирю в дар архієрейські орлеці, дикірій та трикірій.
У другій половині дня єпископ Никодим освятив тимчасове приміщення під храм на честь преподобного Агапіта Печерського в смт. Рокитне.